Mad og vin i Østrig

Østrig er kendt for sin lækre mad og de fine vine, der hører til landet. Hvis du er fan af østrigsk mad og vin, så vil du elske at læse videre om de mange muligheder, der findes inden for østrigsk gastronomi.

Østrigsk mad er ofte kendt for at være velsmagende med kødfyldte retter, kartofler og kål. En af de mest kendte østrigske retter er Wienerschnitzel, som er en kotelet af kalvekød, der er paneret og stegt. Den serveres ofte med kartoffelsalat og en grøn salat.

Et andet populært østrigsk kød er Würstel. Pølser, der typisk serveres med kartoffelsalat og sennep. Goulash, en kødfuld gryderet med paprika og kartofler, er også en populær ret i Østrig. For de, der er til fjerkræ, er østrigsk Kylling Cordon Bleu et must-try, da det er kylling, der er fyldt med skinke og ost, og derefter paneret og stegt.

Østrig er også kendt for sine søde sager, især Kuchen, som er en slags tærte. Apfelstrudel, en tærte fyldt med skiver af æble og kanel, er en af de mest populære sorter af Kuchen. Andre populære søde sager i Østrig er Sachertorte, en chokoladekage med marmelade, og Germknödel, en stor, sød dumpling fyldt med marmelade og smagt med smeltede smør og sukker.

Når det kommer til vin i Østrig, er landet kendt for sine fine rødvine fra Carnuntum og Burgenland og de tørre hvidvine fra Kamptal og Wachau. Grüner Veltliner er den mest populære hvide drue i Østrig, og den producerer fyldige, aromatiske vine med noter af citrus og grønne æbler.

Zweigelt er den mest populære røde drue i Østrig, og den producerer medium-tætte, frugtige vine med noter af solbær og hindbær. Blaufränkisch er også en populær rød drue i Østrig, og den producerer fyldige, tanninholdige vine med noter af kirsebær og lyse bær.

Udover de normale stille vine, er Østrig også kendt for sine mousserende vin såsom Sekt. Sekt er lavet på samme måde som Champagne, ved at tilsætte kulsyre til vinen under fermentationen. Østrig er også kendt for sin Eiswein, som er en sød vin lavet af frosne druer.

Hvis du er interesseret i at prøve østrigsk mad og vin, kan du besøge en østrigsk restaurant, tage til Østrig eller deltage i en vinsmagning hos KC Vinimport. Vi er altid åbne for at holde smagninger og har flere års erfaring i Østrigsk vin. Der findes også mange østrigske madmarkeder og vinfester, hvor du kan prøve en række forskellige østrigsk mad og vin.

En anden mulighed er at prøve at lave østrigsk mad derhjemme. Der findes mange opskrifter på østrigsk mad på internettet, så du kan lave Wienerschnitzel, Goulash og andre klassiske østrigsk retter i dit eget køkken. Du kan også købe østrigsk vin her på siden eller hos en af vores forhandlere rundt om i landet. 

I sidste ende er østrigsk mad og vin et perfekt valg for dem, der sætter pris på velsmagende, traditionelle retter og fine, kvalitetsvine. Så hvis du vil prøve noget nyt og spændende inden for gastronomi, bør du give østrigsk mad og vin en chance.