Om KC Vinimport

Jeg startede i 2019 KC Vinimport som et projekt ved siden af studie og senere hen fuldtidsarbejde. Siden 2019 har min lille forretning vokset sig større og større og jeg anser nu mig selv som en af danmarks førende importører af Østrigsk vin. Jeg arbejder hver dag for at få mere Østrigsk vin ud i danskernes vinglas og ud på hylderne i de danske vinbutikker.

- Hvem er manden bag KC Vinimport?
Mit navn er Peter Kjærgaard Christensen og er en ung mand fra 1999. Siden 2016 har jeg arbejdet med, smagt på og nørdet vin. Flere vinsmagninger, rejser og kurser har gjort mig selvsikker nok til at jeg i 2019 begyndte at holde mine første vinsmagninger for tilfredse kunder. For mig er det vigtigt at vin ikke bliver for snobbet og kompliceret. I sidste ende er det jo bare fermenteret saft fra vindruer. Jeg elsker dog stadig at nørde ned i alt fra beskæring af vinstokkene, fermenteringstemperatur, druernes karakteristika og vinens aroma. 

 

- Hvorfor Østrigsk vin?

Den østrigske vinverden er så undervurderet og har så meget potentiale i fremtiden. Østrig er et af verdens førende vinlande indenfor økologisk og biodynamisk vindyrkning, har verdens strammeste vinlovgivning og fantastisk sammenhæng mellem pris og kvalitet. Derudover lever vi i en tid hvor den globale opvarmning gør at mange veletablerede og anerkendte vinområder begynder at have det rigtig svært i varme årgange. Noget vi kommer til at se meget mere til i de kommende år. Her kommer Østrig ind i billedet med koldere klima, højt beliggende vinmarker med stejle skråninger. 

 

Har du spørgsmål eller lignende er du velkommen til at kontakte mig på 
E-mail: peter@kcvinimport.dk
Tlf: 29605486