Weingut Brandl

Weingut Brandl er en af de førende vingårde i Kamptal. Deres historie daterer helt tilbage til 1952, hvor Johann Brandl startede vingården. I 1976 overtog Johann Brandl Jun. vingården og ekspanderede forretningen således at de nu ejer 9 Ha jord istedet for 2,3 Ha.

Senest kom Günther Brandl til roret og vingården har virkelig haft fart på siden da. I de sidste 2 år har vingården haft en vin med på James Sucklings prestigefyldte ‘Top 100 Wines of Austra” og jeg forstår godt hvorfor! Vinmarkerne har været i familien gennem næsten 80 år. Dette gør at den unikke viden om vinmarkerne er gået igennem 3 generationer. Det hele går op i en højere enhed når vinen kommer på flaske. Mineralske sprøde og elegante hvidvine lavet på Riesling og Grüner Veltliner. Både vine til under 100kr hvor du virkelig får noget for pengene og vine der som før nævnt er nogle af de bedste i hele Østrig.

Vinmarker

Vinmarkerne er beplantet med Riesling, Grüner Veltliner og en lille andel af Gelber Muskateller. Dermed er de helt og særdeles specialiserede i at lave hvidvin af rigtig høj kvalitet. De besidder da også vinmarker på nogle af Østrig mest berømte skråninger heriblandt Heiligenstein, Kogelberg og Lamm som alle er en del af den berømte Erste Lage, der er Østrigs svar på Bourgognes Premier Cru og Grand Cru. Inddelingen begyndte i 1992 og begynder i de kommende år for alvor at tage form hvor der kan inddeles meget mere ind, så markerne bliver nemmere at skelne imellem. Man regner dog med at blandt andet Lamm marken bliver en del af eliten når den avancerede inddeling engang kommer.

Vingården er beliggende i byen Zöbing hvor floden Kamp forlader Waldviertels lille dal og strømmer ned mod syd. Området er ikke kun utroligt smukt og romantisk med Heiligenstein og Kogelberg løftet op omkring byen, men også som skabt til vindyrkning. Om natten bliver området kølet ned af nordlige vinde og om dagen bliver skråningerne varmet op af solens stråler. Sammen med den varmende og beroligende effekt fra Kamp floden giver det frugtige, sprøde vine med en utrolig behagelig syre. Specielt Grüner Veltliner og Riesling trives helt fantastisk i dette område.